nieuws

Mijn 2012, Edwin Kats

Horeca

Edwin Kats kwam in 2012 terug naar Nederland na carrières in Libanon en China. . Zijn focus voor 2013 is duidelijk: restaurant Chalet Royal in Den Bosch heropenen. Hij noemt de Harbour Club on-Nederlands en overwon in 2012 een persoonlijke angst. Welke? Lees snel verder.

Mijn 2012, Edwin Kats

Welk rapportcijfer geef je 2012 – zakelijk gezien – en waarom?
‘Een 8, omdat ik succesvol mijn periode in het buitenland (Libanon en China) heb afgesloten. Het was een bijzondere en leerzame ervaring die ik iedereen kan aanraden. Na mijn terugkeer heb ik drie bedrijven geadviseerd op culinair gebied en vrij snel een nieuwe uitdaging gevonden om mijn eigen restaurant (Chalet Royal) te starten op een fantastische plek met een grote culinaire traditie in de meest gastvrije stad van Nederland: ’s-Hertogenbosch.’

Wat is het gekste wat je in 2012 hebt gedaan/meegemaakt?
‘Een duik in de zee vanaf een boot (waarin vissen zwemmen en dus daar bang voor ben!!!) in Thailand, mijn grootste overwinning ooit en dat alleen om een verse Pina Colada te drinken op een eiland. En dit terwijl mijn zoon van 4½ het met gemak deed.’

Wie is volgens jouw dé horecaman of –vrouw van 2012 en waarom?
John de Jong van de The Harbour Club, in deze tijd een restaurant opzetten in Amsterdam Oost wat zijn weerga niet kent en ondanks alle sceptici zit het nog elke avond vol. Dit is zeker ook de verdienste van zijn Chef Mark Vaessen de drijvende kracht achter de culinaire invulling. Een fantastisch concept en zeer on-Hollands.’

Wat is jouw favoriete restaurant en met wie wil je er gaan eten?
‘Ik heb niet echt een favoriet restaurant, er zijn vele restaurants in de gehele wereld waar je een bijzondere herinnering hebt beleefd. Dit kan zijn het gezelschap, een gerecht, bijzondere wijn, de locatie etc. Maar als ik dan toch een restaurant mag kiezen wordt het een van de vestigingen van L`Atelier de Joël Robuchon`s, een geweldig concept, informeel maar zeer goed en overal waar je komt een totaal beleving. Ik zou dan in dit geval voor New York kiezen en gaan eten met Lance Armstrong, toch ook een van de personen in 2012.’

Wat ga je in 2013 doen en wil je delen met horecaminnend Nederland?
Uiteraard ligt mijn prioritiet bij het openen van mijn eigen restaurant in ’s-Hertogenbosch en alles wat bij een opening komt kijken, vooralsnog is de planning om het 3de kwartaal van 2013 open te gaan.’

Welke trend komt in 2013 naar de Nederlandse horeca en wat ga jij er mee doen?
Ik ben van nature niet zo trendgevoelig en doe er wellicht ook te weinig mee. Volgens mij is het belangrijk dat elke chef zijn eigen signature creëert, herkenbare gerechten die passen bij het karakter van de chef en restaurant. Trends komen en gaan, maar herkenbaarheid zal altijd blijven bestaan.’

Reageer op dit artikel