Akkoord over nieuwe horeca cao

Akkoord over nieuwe horeca cao

Onderhandelaars in de horeca hebben een akkoord bereikt over een nieuwe cao. Bonden en werkgevers zijn het eens geworden over een nieuwe, tweejarige cao. Horeca- en partycateringmedewerkers krijgen er dit jaar per 1 juli 3,25 procent bij, het jaar erop 1,5 procent bij, gevolgd door nog een eindejaarsuitkering van 1,25 procent per 31 december 2009.

De nieuwe cao heeft een looptijd van 1 april 2008 tot 1 april 2010. Per 1 juli 2008 volgt een loonsverhoging van 3,25 procent. Op 31 december 2009 volgt er een eindejaarsuitkering van 1,25 procent. Voorwaarde voor deze uitkering is dat een medewerker het hele kalenderjaar moet hebben gewerkt.

Verder is afgesproken dat prestatiebeloning een uitgangspunt wordt bij individuele verhogingen. Daarnaast komt er een Horecatop, waarbij partijen afspraken maken voor het oplossen van arbeidsmarktvraagstukken.

De onderhandelaars van FNV Horeca, CNV Horeca, De Unie en Koninklijk Horeca Nederland (KHN) leggen het akkoord voor aan hun achterban. Gaat de achterban akkoord, dan zal de nieuwe horeca cao voor algemeen verbindend worden verklaard.

Reactie van FNV'er Ben Francooy op het akkoord

Reactie KHN-onderhandelaar Paul Schoormans

Han ter Halle (De Unie) over het akkoord