Amsterdam wil soepeler beleid voor 'ondergeschikte horeca

Amsterdam wil soepeler beleid voor 'ondergeschikte horeca

Amsterdam wil soepeler omgaan met exploitatievergunningen voor zogeheten ondergeschikte horeca. Het gaat hierbij onder meer om winkels en ziekenhuizen met horeca-activiteiten. Er ligt momenteel een conceptbeleid ter inzage.

Dat meldt de Amsterdamse horeca-advocaat Raoul Meester in zijn nieuwsbrief.

In het conceptbeleid wordt voorgesteld dat het bij een aantal categorieën horeca niet langer nodig is om een exploitatievergunning te hebben. Het gaat hierbij om winkels met horeca-activiteiten van een zeer bescheiden omvang.

Verder gaat het om ziekenhuizen, verzorging- en verpleeghuizen met horeca-activiteiten, mits de dranken en etenswaren uitsluitend worden verstrekt aan degenen die verblijven in deze instelling en hun bezoekers. Ook geldt de voorgestelde regel voor kookcursussen waarbij de producten ter plaatse geconsumeerd worden.

Op grond van de huidige Algemene Plaatselijke Verordening waren hotels, sauna’s, prostitutiebedrijven en zonnecentra met horeca-activiteiten al vrijgesteld voor het hebben van een exploitatievergunning.

Tot en met vrijdag 25 maart 2011 kan op het voorgenomen beleid een zienswijze kenbaar worden gemaakt. Daarna wordt het besluit definitief.

Bekijk deze collectie

Wetgeving

In deze collectie alles over wetten en regels waar de horeca mee te maken heeft. Van de recente wijzigingen in de pensioenwet tot inzichten in de Bibob-regelgeving. Leer hoe je aan wet- en regelgeving voldoet en hoe je vergunningen aanvraagt.