Dat laat horecamanager Michel Robert van AZ weten. ‘Het grootste probleem in de beginfase was de routing en het logistieke verhaal. Er komen medewerkers in het bedrijf die er één tot twee keer zijn geweest in verband met een training, voordat de medewerkers weten waar ze moeten zijn en waar alles staat’, aldus Robert.
Lounge
Ruim twee jaar geleden besloot AZ de horeca in eigen beheer te exploiteren. Robert: ‘Een bewuste keuze om zoveel mogelijk baas in eigen huis te blijven. De horeca-afdeling van AZ heet Uit bij AZ en is een onderdeel binnen de organisatie AZ’.
De prioriteit in het stadion ligt bij het voetbal, het veld wordt immers alleen gebruikt voor de voetbalsport en niet voor andere evenementen. Uit bij AZ heeft 25 vaste medewerkers in dienst en nog eens tweehonderd oproepkrachten.
In het DSB Stadion zijn meerdere horecaruimtes zoals de Kees Kist Lounge, Georg Kessler Lounge, Arie Ligthart Lounge, Amstel Lounge en Brasserie Alkmaarder Hout. Daarnaast beschikt het stadion over ruimtes voor vergaderingen en andere bijeenkomsten.