nieuws

Cao-overleg supers klapt uit elkaar

Horeca

RIJSWIJK – De cao-onderhandelingen voor de supermarkten zijn maandagavond vastgelopen. Het eindbod van de werkgevers was voor de vakbonden ‘bijzonder teleurstellend’, zei onderhandelaar Fedde Monsma van de CNV dienstenbond.

Cao-overleg supers klapt uit elkaar

De werkgevers willen een verplichting voor de medewerkers om 24 weken per jaar een zaterdag te werken. ‘Dat betekent om de zaterdag werken’, aldus Monsma. Volgens hem hebben de supermarkten al genoeg moeite personeel te krijgen, en ‘met zo’n maatregel wordt dat er niet beter op’.

Ook het loonbod bleek voor de vakbonden onverteerbaar. Over 2007 boden de werkgevers 2 procent loonsverhoging, 3 procent over 2008 en weer 2 procent over 2009, met een looptijd van 2,5 jaar tot 30 september 2009. ‘In de context van de supermarktoorlog lijkt het wel of de werkgevers het over de rug van de werknemers willen uitvechten’, zei Monsma.

Geen positief advies
De CNV Dienstenbond zal het eindbod dan ook niet met een positief advies voorleggen aan de leden. Die spreken zich er eind mei over uit. De cao voor de supermarkten geldt voor 220.000 mensen.

Reageer op dit artikel

Gerelateerde tags

Lees voordat u gaat reageren de spelregels