Fiscale wijziging zakendiners op komst

Zakelijke maaltijden mogen voortaan onbelast vergoed worden zonder verrekening met de Belastingdienst. Dat stelt staatssecretaris Wijn van Financiën voor. Hij wil zo irritatie over de administratieve lasten voor 'loon in natura' te verminderen.

Nu mogen niet meer dan tachtig maaltijden per jaar onbelast worden vergoed. Straks moet dat volgens Wijn anders worden. De maatregel kan gevolgen hebben voor restaurantbezoek. Met een eenvoudiger regelgeving is het aannemelijk dat meer zakendiners in restaurants plaatsvinden.

Wijn heeft nog meer fiscale wijzigingen in petto. Zo wil hij dat wanneer driekwart van alle werknemers betrokken is bij een feest, de kosten voor personeelsfeesten onbelast worden betaald. Dat geldt ook voor personeelsuitjes en personeelsverenigingen. Nu mag maximaal 340 euro per werknemer per kalenderjaar worden vergoed.

Bekijk deze collectie

Wetgeving

In deze collectie alles over wetten en regels waar de horeca mee te maken heeft. Van de recente wijzigingen in de pensioenwet tot inzichten in de Bibob-regelgeving. Leer hoe je aan wet- en regelgeving voldoet en hoe je vergunningen aanvraagt.