Galaxy bezorgt serveerster bierarm

Galaxy bezorgt serveerster bierarm

De toch al niet geruisloze introductie van het nieuwe Heineken-bierglas Galaxy, krijgt een vervolg. De nieuwe glazen zijn gevuld flink zwaarder dan de voorganger. Ze bezorgen horecapersoneel veel problemen.

Dat meldt De Telegraaf. ‘Een dienblad met bierglazen is ineens een heel stuk zwaarder geworden. Veel mensen die in de horeca werken, hebben daar grote problemen mee’, aldus woordvoerder Anthony van der Klis van Koninklijk Horeca Nederland op Telegraaf.nl.

Volgens een niet bij naam genoemde horecaondernemer uit Utrecht zijn de dienbladen bijna niet meer te tillen. ‘Een gevuld glas is nu twee keer zo zwaar. Als mijn personeel op feestavonden continu met een vol dienblad rondloopt, krijgen we hier straks last van de bierarm in plaats van de muisarm.’

Heineken maakte in september bekend alle bierglazen in de horeca te vervangen. Veel horecazaken reageerde verontrust op het nieuws, omdat het nieuwe glas groter is dan de bekende stierenkop. Hierdoor moeten ze de prijs van een glas bier noodgedwongen verhogen. Daarnaast zou het nieuwe glas minder goed te stapelen zijn.

Meer informatie over bier en bierglazen? Neem een kijkje in het Bierdossier