Hilton keert 6,1 miljard euro uit

Hilton keert 6,1 miljard euro uit

Het Britse bedrijf Hilton Group, eigenaar van 's werelds grootste keten van wedkantoren, gaat 4,2 miljard pond sterling (ruim 6,1 miljard euro) aan speciaal dividend uitkeren aan de aandeelhouders. De onderneming liet donderdag weten dat ze de verkoop van haar internationale hotelketen aan het Amerikaanse Hilton Hotels voor 5,8 miljard dollar heeft afgerond. Het gokbedrijf gaat voortaan verder onder de naam Ladbrokes.

De aandeelhouders kunnen in april rekenen op een speciale winstuitkering van 233,4 pence per aandeel. De winstuitkering vertegenwoordigt 62 procent van de marktwaarde. Hilton publiceerde donderdag ook de jaarcijfers over 2005. Daaruit bleek dat nettowinst is gestegen tot 331 miljoen pond (484 miljoen euro) op een omzet van 11,5 miljard pond.

De eigenaar van de Britse Ladbrokes-wedkantoren is van plan zijn reguliere gokactiviteiten en die op het internet internationaal uit te breiden. Het concern wil vooral in Azië en Europa meer activiteiten ontplooien. Hilton Group maakte eind december bekend dat het zijn naam zou veranderen in Ladbrokes, zodra de verkoop van de hotels is afgerond.