nieuws

Horeca Journal nr. 10 2001

Horeca

Deze maand in Horeca Journal:
* De druif gered
* In de olie!
* Groente met een lange afdronk
* Met zijn allen aan het dessert

De druif gered

Die mooie, blauwe Westlanddruiven, die je meeneemt naar je zieke zuster in het academisch ziekenuis, zijn binnenkort niet meer. Druiven die luisteren naar namen als Allicante, Papelaar, Frankenthaler en Muskaat, worden met de dood bedreigd.

In de olie!

Olie is een perfecte dragen van geuren: eigen dan wel toegevoegd. Maar behalve lekkere aroma’s zijn er ook vieze. Pas op voor ranzigheid!

Groente met een lange ‘afdronk’

‘Vrijwillige en zonder enige spijt heb ik twaalf klassieker van mijn kaart afgehaald. Dat is dus echt alles op losse schroeven zetten. Ik heb het gevoel dat ik met dit avontuur tot op de bodem van mijn passie ga.’ Een interview met Alain Passard.

Met zijn allen aan het dessert

Vroeger, als het toetje vreselijk lekker was, mochten we na afloop de schaal uitlikken. In Amerika proberen toprestaurants dat ‘family’-gevoel op te roepen met butterscotchfondue.

De verbouwing

Een plastic lap om een scherpe hoek riekt naar verbouwingsleed. Hoe vaak kan ee kok zijn hoofd stoten, voordat hij er goed ziek van wordt? Voorkomen is beter en goedkoper dan genezen.

Reageer op dit artikel
Lees voordat u gaat reageren de spelregels