Imperium Hotel New York Groep ontmanteld

Imperium Hotel New York Groep ontmanteld

Aryan en Willem Tieleman van de Hotel New York Groep gaan hun bedrijf ontmantelen. De succesvolle Rotterdamse horecabroers zetten een deel van hun horecabedrijven in de verkoop. De broers Tieleman willen het wat rustiger aan doen.

Dat blijkt uit de jongste ranglijst van de Misset Horeca Top-100. Hierin steeg de uit negen vestigingen bestaande Hotel New York Groep van plaats 35 naar 32, met een jaaromzet van 30 miljoen euro. In 2003 bedroeg de omzet nog 27,5 miljoen. Maar aan die omzetstijging komt een eind, stelt Aryan Tieleman in Misset Horeca. ‘Groei van ons imperium is geen doel meer.’

De restaurants Kip, Loos, Westerpaviljoen, Maastkant en wijnhandel Van Otterloo worden verkocht. Hotel New York, de Euromast en Lulu blijft voorlopig in het bezit van Aryan en Willem Tieleman. Hotel New York wordt uitgebreid met veertig tot vijftig kamers. Tevens moet het een congresfunctie krijgen.

De horecabroers kiezen voor een ietwat rustiger horecabestaan. De 54-jarige Aryan Tieleman vertrekt naar het Spaanse vakantie-eiland Ibiza, waar hij een huis heeft. Wel denken ze na over nieuwe horecaprojecten. Zo willen ze aan de Kop van Zuid in Rotterdam 15.000 vierkante meter invullen met horeca en retail.

Benieuwd naar de Top-100. Bekijk dan hier de gehele ranglijst.