nieuws

Keukenkansen vrouwen en mannen gelijk

Horeca

De kansen van vrouwelijke en mannelijke leerling-koks in professionele keukens zijn gelijk. Dat blijkt uit het Tijdwijzer-onderzoek, een permanent on-line onderzoek naar lonen en andere arbeidsvoorwaarden in Nederland.

Keukenkansen vrouwen en mannen gelijk

Terwijl de meeste koks man zijn, zijn er onder leerling-koks eveneens mannen als vrouwen. Unaniem zijn leerling-koks in het onderzoek van mening dat vrouwen en mannen gelijke kansen hebben. Verder blijkt uit het onderzoek de helft van alle leerling-koks tevreden is met hun loon.

Ook blijkt dat twee van de vijf leerling-koks een vaste aanstelling heeft. Eén van de vijf is trainee. Tweederde wil uiteindelijk carrière maken, maar slechts de helft hiervan ziet ook goede perspectieven.

Reageer op dit artikel

Gerelateerde tags

Lees voordat u gaat reageren de spelregels