nieuws

Oil & Vinegar gelooft in toekomst

Horeca

AMSTERDAM – De keten van culinaire kadowinkels Oil & Vinegar zegt te werken aan een doorstart. Algemeen directeur Duindam ontkent met klem dat gedacht wordt aan uitstel van betaling of een faillissement.

Oil & Vinegar gelooft in toekomst

Dat meldt Franchiseplus. Het bedrijf wil verder niet ingaan op de verhalen die de ronde doen rond de onderneming en die ook tegenover Zibb Retail zijn bevestigd door (ex-)franchisenemers. ‘De berichten in de kranten kloppen niet’, is alles wat Duindam kwijt wil over de situatie.

Op dit moment worden er volgens Duindam gesprekken gevoerd met financiers die een doorstart van de formule mogelijk moeten maken. De woordvoerder van de franchisenemers, Bennie Vlasblom, stelt positief gestemd te zijn over de toekomst. ‘Wij weten dat er hard gewerkt wordt aan een doorstart. De stemming onder de leden is hoopvol.’

Crisis
Dagblad De Telegraaf berichtte onlangs dat Oil & Vinegar in serieuze problemen zit. Onderhandelingen met de Hermans Retail Groep waren gesneuveld, zo werd aan de franchisers deelgenomen. ‘Zo ver ik weet zijn er in Nederland slechts acht vestigingen die redelijk het hoofd boven water houden. De rest zit te wachten op het besluit van Francisco Franchise om eindelijk eens surséance aan te vragen’, zei één van de winkeliers in de krant.

Reageer op dit artikel
Lees voordat u gaat reageren de spelregels