Ontvoerde miljonairsdochter blijkt cateraar

Ontvoerde miljonairsdochter blijkt cateraar

De ontvoerde Claudia Melchers, dochter van de steenrijke ondernemer Hans Melchers, is eigenaar van een cateringbedrijf. Maandagavond werd de 37-jarige Melchers rond 22.30 uur door twee onbekenden uit haar woning in Amsterdam-Zuid meegenomen.

Claudia Melchers is eigenaar van Cateringbedrijf CMC (Claudia Melchers Catering), gevestigd aan de Jan van Eijkstraat 4 in Amsterdam. Ze runt het bedrijf samen met haar zakenpartner Hubert Verheij, die als souschef werkt bij CMC. Melchers staat bekend als een zeer goede kok. Claudia Melchers en Bert Verheij leerden elkaar kennen in de Amsterdamse studentenwereld.

Volgens een buurman heeft het succesvolle cateringbedrijf van Melchers niets te maken met de ontvoering. Hij wijst met de beschuldigende vinger naar het tijdschrift Quote, waar de vader van Claudia op plaats 36 staat in de lijst met de vijfhonderd meest vermogende Nederlanders. ‘Claudia heeft een cateringbedrijf. Daar verdien je tenslotte het grote geld ook niet mee.’

Buurtbewoners reageren geschokt op de ontvoering van de jonge vrouw, maar zijn nauwelijks verbaasd dat dit in hun sjieke straat gebeurt. ‘We zijn hier wel iets gewend. Als je in een buurt woont waar kapitaal zit, weet je dat daar ook vijanden op af kunnen komen.'

Ook de bridgewereld heeft geschokt gereageerd. Zowel Hans Melchers als zijn dochter zijn bekende namen in het circuit. ‘Iedereen kent Claudia, haar ontvoering is het gesprek van de avond’, aldus de manager van het nationale bridgeteam Toine van Hoof. Mede dankzij forse investeringen door Hans Melchers kon de bridgesport in Nederland zich professionaliseren.

Het motief achter de ontvoering van miljonairsdochter Claudia Melchers is voor ontvoeringsdeskundige Kees Sietsma ‘nog volkomen onduidelijk’. Sietsma gaat er wel van uit dat er inderdaad sprake is van een ontvoering.

’Het is op basis van wat we nu weten, niet mogelijk te stellen dat ze ontvoerd is om geld, of dat het een wraakactie is of iets dergelijks.’ Ook wanneer de ontvoerders geld eisen, is de link met het chemiebedrijf van haar vader nog niet onomstotelijk vastgesteld. ‘Maar het is wel goed mogelijk dat het geld dan bij haar vader vandaan moet komen’.

Sietsma kan niet zeggen of Melchers gezien haar achtergrond beter beveiligd had moeten zijn. ‘Dan moet ik eerst een risico-analyse van haar situatie maken.’ Hij wijst erop dat Melchers zelfstandig woonde. ‘Wellicht wilde ze geen beveiliging’.

Kees Sietsma verwierf in de jaren tachtig als chef van de Amsterdamse recherche landelijke bekendheid door zijn betrokkenheid bij een aantal geruchtmakende ontvoeringszaken in Nederland, zoals die van Freddy Heineken en Gerrit-Jan Heijn. Na zijn politieloopbaan begon Sietsma een bedrijf dat vermogende mensen adviseerde over hun beveiliging.