Proeven in Beurs van Berlage

Op 21 en 22 september opent de Beurs van Berlage in Amsterdam de tweede keer z'n deuren voor 'Proeven Beurs van Berlage'. Een gastronomisch evenement met wijn en spijs voor iedereen. Het programma van zondag 21 september is voornamelijk op de consument gericht met o.a. een port blendingwedstrijd, wijnproeverijen, een wijnveiling en een lezing van Harold Hamersma over rosé.

De horeca komt vooral aan haar trekken op maandag 22 september. Dan is er de kookwedstrijd om de Gouden Terrine 2003 met als thema kalfsvlees, georganiseerd door VEN Versmarkt. De gerechten worden beoordeeld door topkoks als Wulf Engel en Imko Binnerts. De wedstrijd is bedoeld voor amateurs en professionals, individueel of in teamverband. Aanmelden is nog mogelijk tot 8 september. Ook is er een presentatie van wijnen uit Uruquay, Australië, Portugal en Argentinië. Op beide dagen organiseert de Nederlandse Bartenders Club de Nationale Cocktail en Longdrink Competitie 2003.

De eerste editie van Proeven Beurs van Berlage trok vorig jaar 1200 bezoekers. De verwachtingen zijn nu hoger. De verspreiding van kaarten door Gall& Gall-zaken en het wijntijdschrift Perswijn moet het dubbele aantal bezoekers opleveren. Zo’n 60 standhouders zijn er; leveranciers van wijn, gedistilleerd, food en non-food.Kaarten (€25,-, maar €32,- inclusief wijn-spijsworkshop) zijn o.a. te bestellen via www.wijnpers.nl.

De horeca komt vooral aan haar trekken op maandag 22 september. Dan is er de kookwedstrijd om de Gouden Terrine 2003 met als thema kalfsvlees, georganiseerd door VEN Versmarkt. De gerechten worden beoordeeld door topkoks als Wulf Engel en Imko Binnerts. De wedstrijd is bedoeld voor amateurs en professionals, individueel of in teamverband. Aanmelden is nog mogelijk tot 8 september. Ook is er een presentatie van wijnen uit Uruquay, Australië, Portugal en Argentinië. Op beide dagen organiseert de Nederlandse Bartenders Club de Nationale Cocktail en Longdrink Competitie 2003.

De eerste editie van Proeven Beurs van Berlage trok vorig jaar 1200 bezoekers. De verwachtingen zijn nu hoger. De verspreiding van kaarten door Gall& Gall-zaken en het wijntijdschrift Perswijn moet het dubbele aantal bezoekers opleveren. Zo’n 60 standhouders zijn er; leveranciers van wijn, gedistilleerd, food en non-food.Kaarten (€25,-, maar €32,- inclusief wijn-spijsworkshop) zijn o.a. te bestellen via www.wijnpers.nl.