Regels belemmeren vier op de tien horecaondernemers

Regels belemmeren vier op de tien horecaondernemers

Vier op de tien horecaondernemers worden in hun werk belemmerd door allerlei regels van de overheid. Toch vertrouwen ondernemers er op dat de overheid het woud aan regels, de bureaucratische en administratieve rompslomp kan verminderen.

Naast horecaondernemers worden ook bedrijven in de handel, ambachten en de agrarische sector sterk belemmerd oor de regeltjes.

Bovenstaande blijkt uit onderzoek in opdracht van de staatssecretarissen Frank Heemskerk (Economische Zaken) en Jan Kees de Jager (Financiën). Het kabinet heeft zich ten doel gesteld de administratieve lasten voor Nederlandse bedrijven met een kwart terug te brengen

Vertrouwen horeca

Het vertrouwen op minder regelgeving in de toekomst is gegroeid naar 60 procent, waar het eerder deze kabinetsperiode op 46 procent lag.

Heemskerk en De Jager verklaren het gegroeide vertrouwen doordat het kabinet de laatste tijd al veel heeft vereenvoudigd, onder meer bij de loonbelastingen, ziekmeldingen en bij de opgave van BTW.

Bekijk deze collectie

Wetgeving

In deze collectie alles over wetten en regels waar de horeca mee te maken heeft. Van de recente wijzigingen in de pensioenwet tot inzichten in de Bibob-regelgeving. Leer hoe je aan wet- en regelgeving voldoet en hoe je vergunningen aanvraagt.