'Rosétrend zet ook komende zomer door

De rosétrend in de horeca zet door. Dat voorspelt Arjen Slinger, bedrijfsleider van het trendy restaurant Foody's in Rotterdam en winnaar van de vorig jaar voor het laatst gehouden wedstrijd Wijnkaart van het Jaar. 'De trend wordt aangewakkerd door het grote aanbod van wijnhandelaren en supermarkten.

Niet alleen het aanbod is enorm, zelf loopt Slinger regelmatig tegen roséwijnen aan bij diverse lenteproeverijen. ‘De kwaliteit is veelal prima en daarom culinair goed inzetbaar bij wijnarrangementen. De populairste wijnen komen uit de Franse streken Languedoc en Roussillon. Spanje is ook nog steeds in trek. Vooral de streken Navarra, Somontano en Valencia. Wijnen uit de Nieuwe Wereld blijven populair. Denk daarbij aan Chili en Argentinië.’

Bekijk deze collectie

Menukaart

De menukaart is misschien wel het belangrijkste onderdeel van de bedrijfsvoering. Hier staat immers datgene wat je verkoopt. Hoe maak je een menukaart, wat zet je erop en welke prijzen horen daarbij? In deze collectie tips en inspiratie voor het maken van een winstgevende menukaart.