Salades ongezonder dan burgers

Salades ongezonder dan burgers

Salades in fastfoodzaken zijn in veel gevallen ongezonder dan hamburgers. Uit onderzoek van de Britse consumentenorganisatie Which? blijkt dat salades vaak te zout en te veel vet bevatten bij de meeste fastfoodbedrijven.

Dat meldt Caterer. De uitkomsten van het onderzoek zijn opmerkelijk te noemen. In grote campagnes prijzen fastfoodketens salades aan als gezonde voeding. McDonald’s, KFC, Pizza Hut en Burger King liggen door de uitkomsten van het onderzoek behoorlijk onder vuur.

KFC zegt in een reactie dat er mogelijk per ongeluk te veel zout in de salades terecht is gekomen. Een zegsman van het bedrijf wijst op de beslissing van KFC om frites tegenwoordig zonder zout te serveren. Hierdoor is het volgens hem onterecht dat KFC een ongezond imago wordt aangepraat.

Which> meldt dat de gegrilde kipsalade met dressing bij McDonald’s meer vet bevat dan een Big Mac met frites. Een woordvoerder van McDonald’s zegt in een reactie dat gasten zelf de hoeveelheid dressing op hun salades kunnen bepalen en dat McDonald’s hierdoor geen blaam treft.