Servies

Servies

Het servies is er in een witte en ivoorkleurige versie, met noppendecoratie in zilver, goud of blauw. Het is het vierde in de serie 'Kopstukken voor Mosa'. De Maastrichtse hofleverancier van porselein streeft ernaar om elk jaar een bijzonder servies uit te brengen. Bij 'Kopstukken voor Mosa' nodigt het bedrijf een bekende kunstenaar uit om

Het servies is er in een witte en ivoorkleurige versie, met noppendecoratie in zilver, goud of blauw. Het is het vierde in de serie ‘Kopstukken voor Mosa’. De Maastrichtse hofleverancier van porselein streeft ernaar om elk jaar een bijzonder servies uit te brengen. Bij ‘Kopstukken voor Mosa’ nodigt het bedrijf een bekende kunstenaar uit om samen met de Mosa-vakmensen een decoratie of een vorm in porselein te creëren. Eerdere ‘kopstukken’ waren couturier Frans Molenaar, ontwerper Jan des Bouvrie en de Belgische designer Nini Ferrucci.
Het noppendecor is er in drie kleurstellingen: goud, zilver en blauw. Tussen de noppen zijn de initialen van de maker ingebrand, MR. Het binnenste gedeelte van de kopjes, borden en schalen is blanco, met één subtiele nop. Het servies bestaat uit een cappuccino- en een espresso- kop-en-schotel, een ontbijtkoffiekop met schotel, kommen in vier verschillende formaten en borden met een doorsnede van 30, 27, 24, 21 en 16 cm, en een diep bord van 23 cm. Verder zijn er een eierdop en een suikerschaaltje. Het materiaal is opgewassen tegen veelvuldig gebruik in vaatwasser en oven, al zijn de versies met noppen in goud en zilver niet magnetronbestendig.

Frivool
Mosa Porselein ziet ’t wel zitten met Noppen. ‘Feitelijk is ’t servies voor elk type horecabedrijf geschikt. Juist omdat het trendy en tegelijkertijd tijdloos is. Je ziet de nop ook telkens weer terug in het modebeeld’, aldus marketingassistente Martine Wolters.
Het servies is verkrijgbaar bij een aantal geselecteerde dealers en groothandels. De serie met blauwe noppen is het goedkoopst, die met de gouden noppen het duurst. Ter vergelijking: een espressokop in blauw kost ƒ11,72; in zilver ƒ14,43 en in goud ƒ15,18. Op termijn komt Noppen ook te liggen in een aantal gespecialiseerde kookwinkels.

Voor informatie: Mosa Porselein, Maastricht. Tel. (043) 350 10 50. www.mosa-porcelain.com