Topkok maakt duurste sandwich

Topkok maakt duurste sandwich

Topkok Giogio Locatelli, eigenaar van het met één Michelinster bekroonde Londense restaurant Locanda Locatelli, heeft de duurste sandwich ter wereld gemaakt. De sandwich is onder andere gemaakt van het exclusieve wagyuvlees en kost bijna 130 euro.

Dat meldt het Belgische persbureau Belga. Het peperdure wagyuvlees is afkomstig uit Japan. Locatelli gebruikt het vlees als basis voor zijn recordsandwich. Het vlees wordt tussen twee plakken zuurdesembrood gelegd dat 24 uur heeft gegist en bestreken is met mayonaise, die op smaak is gebracht met foie gras en zwarte truffel.

Verder verwerkt Locatelli kaas van Brie de Meaux, kleine tomaatjes en boven een open vuur gegrilde, versnipperde pepers. De sandwich staat voor 85 pond, 129,74 euro, op de menukaart.

Locatelli is geen onbekende met het bijzondere vlees uit Japan. Hij importeerde jaren geleden als een van de eerste topkoks het wagyuvlees. Zijn restaurant Locanda Locatelli bezit één Michelinster.

Bekijk deze collectie

Menukaart

De menukaart is misschien wel het belangrijkste onderdeel van de bedrijfsvoering. Hier staat immers datgene wat je verkoopt. Hoe maak je een menukaart, wat zet je erop en welke prijzen horen daarbij? In deze collectie tips en inspiratie voor het maken van een winstgevende menukaart.