Vrouw bekent veroorzaken dramatische hotelbrand

Vrouw bekent veroorzaken dramatische hotelbrand

Een 31-jarige vrouw heeft toegegeven dat ze vrijdag per ongeluk de hotelbrand in Parijs heeft veroorzaakt. Dat heeft de politie dinsdag gemeld. Het dodental als gevolg van de felle brand is opgelopen tot 24, aldus het Franse Openbaar Ministerie.

De vrouw is maandag aangehouden na een anonieme tip. Ze is de vriendin van de zoon van de hoteleigenaren. Hij was er nachtportier. De brand zou zijn ontstaan toen de vrouw ruzie kreeg met haar vriend in het hotel. Die raakte in de vlammenzee zwaargewond.

De 31-jarige vrouw had kort voor de ruzie in de ontbijtzaal op de eerste etage een romantische slaapplaats ingericht en daar een tiental kaarsen bij gezet. Nadat ze evenwel ruzie had gekregen met haar dronken vriend, verliet ze boos het hotel en ze gooide een stapel kleren in de zaal zonder acht te slaan op de brandende kaarsen daar.

Het eenvoudige hotel Paris-Opéra in het centrum van Parijs bood officieel plaats aan 61 gasten, maar op het moment dat de brand uitbrak, verbleven er volgens de jongste gegevens mogelijk tot negentig personen. De sociale dienst van Parijs had het hotel grotendeels afgehuurd om er daklozen van vooral Afrikaanse afkomst onder te brengen.

Dinsdag lagen nog 27 mensen in een ziekenhuis.