Zuurtjesijs op de Koksolympiade

Zuurtjesijs op de Koksolympiade

Koks die meedoen met de Olympische Spelen? Het gebeurt tijdens de Koksolympiade. Een keer in de vier jaar strijden dertig tot veertig koksteams uit de hele wereld om de gouden plak. 'Het summum van alle wedstrijden', aldus Ferdie Olde Bijvank, namens koksgilde Nederland.

Op 29 september heeft het nationaal team, een proefsessie gehouden. Het menu: op de huid gebakken roodbaarsfilet met gamba, een compositie van kalfsvlees en dragonsaus en een chocolade yin en yang met zuurtjesijs. Chef d’équipe Bert van Maanen: ‘Het is op basis van frambozensorbetijs en het zure komt van citroen.’ De olympiade is van 16 tot en met 22 oktober 2004 tijdens de beurs IKA in Erfurt, Duitsland.

Op 29 september heeft het nationaal team, een proefsessie gehouden. Het menu: op de huid gebakken roodbaarsfilet met gamba, een compositie van kalfsvlees en dragonsaus en een chocolade yin en yang met zuurtjesijs. Chef d’équipe Bert van Maanen: ‘Het is op basis van frambozensorbetijs en het zure komt van citroen.’ De olympiade is van 16 tot en met 22 oktober 2004 tijdens de beurs IKA in Erfurt, Duitsland.