nieuws

CBS: aantal faillissementen horeca gedaald in 2012

Horeca

Het aantal faillissementen in de horeca is volgens cijfers van het Centraal Bureau voor de Statistiek (CBS) afgelopen jaar gedaald ten opzichte van 2011. De horeca is daarmee de best scorende sector. Landelijk was er sprake een sterke toename van het aantal bedrijfsfaillissementen.

CBS: aantal faillissementen horeca gedaald in 2012

Totaal gingen er 7.373 bedrijven failliet vorig jaar. In 2011 waren dat er nog 6.176. Een toename van maar liefst 19,4 procent. De horeca daarentegen liet een daling zien van 3,3 procent.

Volgens cijfers van het CBS gingen er vorig jaar 296 horecabedrijven failliet. In 2011 waren dat er nog 306. Naast de horeca daalde ook ‘Verhuur en overige zakelijke diensten’ licht met 1,6 procent. Alle andere sectoren zagen het aantal faillissementen toenemen.

Koploper is de sector ‘Gezondheids- en welzijnszorg’ met een toename van ruim 60 procent (van 107 naar 172 faillissementen), gevolgd door ‘Verhuur en handen van onr. Goederen’ (41,8 procent) en ‘Financiële dienstverlening’ (39,3 procent).

Reageer op dit artikel