nieuws

Stichting kiest Ede voor World Food Center

Horeca

Ede moet het World Food Center gaan huisvesten. De stichting achter het initiatief maakte donderdag 24 januari bekend dat voor de Gelderse plaats is gekozen als thuishaven voor het kenniscentrum voor vernieuwingen op het gebied van voeding, duurzaamheid en gezondheid.

Stichting kiest Ede voor World Food Center
Foto: website World Food Centers

Het World Food Center moet komen in de nabije omgeving van station Ede-Wageningen, zo schrijft de Gelderlander op de website. Het kenniscentrum moet worden gevestigd in een opvallend eivormig gebouw en zal over vier jaar worden geopend.

Het initiatief van de stichting World Food Centers heeft de afgelopen maanden brede steun gekregen, aldus het artikel. Het project wordt niet alleen gedragen door de gemeenten Ede en Wageningen, maar ook door de provincie Gelderland en de Universiteit in Wageningen.

De stichting schermt bovendien met interesse van onder andere het rijk en ondernemingen uit de top van het Nederlandse bedrijfsleven. In het komende half jaar moet het plan concreet worden.

Rotterdam wilde het World Food Center (ook) graag binnenhalen. Met de organisatie van het World Food Festival in september en oktober hoopte de Maasstad haar kansen te vergroten.

Reageer op dit artikel