nieuws

Tankstations gaan meer horeca-activiteiten doen

Horeca

Veel tankstations gaan zich meer richten op horeca-activiteiten door bijvoorbeeld complete maaltijden aan te bieden aan gasten van het tankstation. Dat meldt de BETA, de brancheorganisatie van zelfstandige pomphouders.

Tankstations gaan meer horeca-activiteiten doen

Reden van het oppakken van horeca-activiteiten is het feit dat de verkoop van brandstof niet langer winstgevend is. Steeds meer tankstations plaatsen tafels en stoelen in de zaak en bieden uitgebreide diners, bakjes frites en sushi aan.

Shell Nederland laat weten dat het een pilot heeft lopen met het bakken en serveren van verse frites. ‘De eerste resultaten zijn veel belovend’, aldus woordvoerder Wim van der Wiel in De Telegraaf.

In Arnhem probeert een sushirestaurant te profiteren van de nieuwe horeca-activiteiten van pompstations. Zo werkt pomphouder Van Stijn nauw samen met een sushirestaurant om deze Aziatische hap aan te bieden in het tankstation.

Eerder deze week liet BETA weten dat het het ministerie van VWS voor de rechter sleept vanwege het verbod op de verkoop van alcoholische dranken. BETA eist dat er alsnog bier en wijn verkrijgbaar moet zijn in pompshops. Op 19 maart dient de zaak voor de rechtbank van Assen.

Reageer op dit artikel