nieuws

KHN en MVO Nederland ondertekenen partnerschap

Horeca

Koninklijke Horeca Nederland (KHN) en MVO Nederland hebben een partnerovereenkomst getekend. De organisaties willen met deze overeenkomst de thema’s duurzaam- en gezondheid in de horeca tot standaard verheffen, zo laten ze weten.

KHN en MVO Nederland ondertekenen partnerschap

Op 11 februari 2013 formaliseerden Lodewijk van der Grinten, directeur Koninklijke Horeca Nederland (KHN) en Willem Lageweg, directeur van MVO Nederland, de samenwerking van beide organisaties door de ondertekening van een partnerovereenkomst.

KHN en MVO Nederland gaan kennis delen en gezamenlijk activiteiten organiseren om de bewustheid over en kansen van duurzaamheid in de horeca  te vergroten. Samen zetten zij zich in om consumenten, horecaondernemers en -medewerkers bewust te maken van belangrijke thema’s in de horeca op het gebied van duurzaam- en gezondheid. Daarbij valt te denken aan  de productiewijze van voedsel, energiebesparing of voedselverspilling. 

Lodewijk van der Grinten stelt dat kennis delen met MVO Nederland inspiratie biedt voor horecaondernemers en concrete handvatten geeft die zij in hun bedrijfsvoering kunnen toepassen. ‘Met deze samenwerking hebben wij een vervolgstap gezet om onze krachten te bundelen om gezamenlijk bewuster te werken aan duurzaamheid en gezondheid’, aldus Van der Grinten.

Willem Lageweg, directeur MVO Nederland, verwelkomt KHN in het partnernetwerk van MVO Nederland. ‘Bij MVO gaat het om een integrale vertaling van people, planet en profit in alle aspecten van de onderneming. Diverse studies van de Erasmus Universiteit en het EIM tonen aan dat bedrijven die hierin voorop lopen aanzienlijk betere resultaten boeken dan behoudende ondernemingen. Regelmatige peilingen in ons bedrijvennetwerk geven een zelfde beeld. Alle reden dus om hier als horecaondernemer op in te springen’, aldus Lageweg.

Sinds de oprichting in 2004 is MVO Nederland uitgegroeid tot hét startpunt voor alle ondernemers die hun bedrijfsvoering willen verduurzamen. Inmiddels hebben meer dan 2.000 bedrijven en organisaties zich als partner bij MVO Nederland aangesloten.

Reageer op dit artikel