nieuws

Kop van Zuid maakt kans op prijs Harvard

Horeca

De Kop van Zuid in Rotterdam, met onder andere de horecazaken Hotel New York en visrestaurant Las Palmas van Herman den Blijker, is genomineerd voor een prestigieuze prijs van de Harvard Design School.

Kop van Zuid maakt kans op prijs Harvard

Deze Veronica Rudge Green Prize wordt een keer in de drie jaar toegekend aan de beste gebiedsontwikkeling ter wereld. Dat maakte de gemeente Rotterdam woensdag bekend.

De Kop van Zuid heeft zich vanaf begin jaren negentig ontwikkeld van vervallen havengebied tot levendig deel van de stad Rotterdam. De landtong tussen de Nieuwe Maas en de Rijnhaven is onder meer bekend van de Cruiseterminal, hotel New York, het Nederlands Fotomuseum en de spectaculaire hoogbouw.

De Veronica Rudge Green Prize is in 1986 ingesteld ter gelegenheid van de 350e verjaardag van de befaamde Amerikaanse Harvard Universiteit. De Kop van Zuid neemt het op tegen negen andere genomineerde stadsontwikkelingsprojecten. In maart wordt de winnaar bekend.

Het Rotterdamse bureau voor stadsontwikkeling en landschapsarchitectuur West 8 won in 2002 de Harvard-prijs. Het bureau werd onderscheiden voor het stedenbouwkundig plan voor Borneo-Sporenburg in het oostelijk havengebied van Amsterdam.

Bron: ANP

Reageer op dit artikel