nieuws

Tweede keer actie Red Een Kaas

Horeca

Red Een Kaas krijgt een vervolg. Op 20 mei vindt het evenement plaats bij horecabedrijf Vroeg in Bunnik. Red Een Kaas is een actie voor Italiaanse kaasboeren die vorig jaar getroffen zijn door een krachtige aardbeving.

Tweede keer actie Red Een Kaas

De actie kreeg vorig jaar veel aandacht, ook in de horeca. Het idee achter de actie is dat iedereen anderhalve kilo Parmigiano Reggiano kwaliteitskaas kan kopen voor €25. De opbrengst van de actie komt ten goede aan de kaasboeren in Noord-Italië.

Vanaf 9 maart start de verkoop van kaas. Vorig jaar namen 7.745 mensen deel aan de actie en werd er iets meer dan 11.500 kilo kaas verkocht. Bijna tachtig horecaondernemers namen grotere partijen af.

Harold Wennink van Vroeg zegt verheugd te zijn over de komst van het evenement Red Een Kaas. ‘Wij werken hier met enorm veel regionale producten. Alle boeren waar ik mee samenwerk, ken ik persoonlijk’, aldus Wennink.

Mensen die een stuk kaas willen kopen, kunnen vanaf 9 maart een bestelling plaatsen via www.redeenkaas.nl. Red Een Kaas is een initiatief van Raymond Janssen en Samuel Sanders.

Reageer op dit artikel