nieuws

KHN: ‘DNB moet scherper toezien op storingen

Horeca

De Nederlandsche Bank (DNB) moet er scherper op toezien dat banken tijdig en voldoende investeren in hun systemen om storingen in het betalingsverkeer te voorkomen. Dat hebben Koninklijke Horeca Nederland, Detailhandel Nederland en de benzinebranche laten weten in een brief aan de Kamercommissie Financiën en DNB.

KHN: ‘DNB moet scherper toezien op storingen

De belangrijkste maatregelen die banken moeten nemen, zijn het verbeteren van de communicatieprotocollen en het ontwikkelen van noodsystemen.

Streng optreden

‘Als zich een storing voordoet, moet een noodprocedure in werking worden gesteld waardoor de gevolgen maximaal worden beperkt’, aldus de organisaties, verenigd in de Gezamenlijke Toonbankinstellingen.

DNB moet volgens de brancheorganisaties strenger optreden als banken ‘aantoonbaar nalatig zijn gebleken’. Zowel de banken als de betaalproducten moeten op individuele basis onder de loep worden genomen.

Telecombedrijven

Niet alleen de banken, ook de telecomsector moet strenger gecontroleerd en gecorrigeerd worden, vinden de instellingen. Telecombedrijven spelen een belangrijke rol in het betalingsverkeer en veel storingen worden veroorzaakt door falende communicatieverbindingen.

Bron: ANP

Reageer op dit artikel