nieuws

Minder buitenlanders in Nederland met Pasen

Horeca

Het toeristisch seizoen is moeizaam begonnen. Ongeveer 750.000 buitenlandse toeristen brachten Pasen in Nederland door, 100.000 mensen minder dan vorig jaar.

Minder buitenlanders in Nederland met Pasen

Dat meldde het Nederlands Bureau voor Toerisme & Congressen maandag. De lage temperaturen lijken, naast de economische situatie van veel mensen, een belangrijke oorzaak van de daling.

Zo’n 225.000 Nederlanders vierden Pasen met een vakantie in eigen land. 175.000 Anderen gingen de grens over. De gehele Nederlandse bevolking was deze dagen verantwoordelijk voor 20 miljoen uitjes in eigen land, zoals het bezoek van een attractiepark of evenement.

De binnenlandse en buitenlandse bezoekers besteedden dit jaar ruim 500 miljoen euro met de paasdagen. Vorig jaar was dit nog 600 miljoen.

De meeste buitenlandse toeristen kwamen dit jaar uit Duitsland, gevolgd door België. Ook veel Fransen brachten een bezoek aan Nederland. De kust en de grote steden waren het populairst onder de buitenlandse toeristen. Het vroege tijdstip van Pasen en het koude weer zorgden voor een lagere bezetting op de campings. De bungalows en vakantiehuisjes zaten redelijk vol.
Bron: ANP

Reageer op dit artikel