nieuws

Stijgers in Misset Horeca Top 100 2013: uitbreiding en nieuwbouw

Horeca

Het is niet alleen maar kommer en kwel in de vaderlandse horeca. Sterker nog, de top 10 van grootste stijgers zag de omzet met minimaal 18 procent toenemen. Bouwen lijkt het motto.

Stijgers in Misset Horeca Top 100 2013: uitbreiding en nieuwbouw

Ook hier een absolute uitschieter, hotel de L’Europe in Amsterdam. Over 2011 boekte het hotel al een omzetstijging van meer dan 100 procent, en ook over 2012 weet het bedrijf een klinkende plus te overleggen: 92,5 procent. Deze is mede te danken aan diverse uitbreidingen en renovaties, maar ook de eerste Michelinster voor restaurant Bord’Eau was een opsteker. Voor komend jaar verwacht gm Tom Krooswijk ook weer te plussen, zo’n 20 procent.

Als het om uitbreiden gaat, laat ook de nummer 14 van de lijst zich gelden. Hilton timmert letterlijk aan de weg in Nederland. Het afgelopen jaar kwamen Double Tree by Hilton in Amsterdam en Garden Inn in Leiden erbij. De komende tijd openen Hampton by Hilton en, volgend jaar, het Waldorf Astoria. Onlangs werd ook de eerste paal geslagen voor het nieuwe hotel op Schiphol.
Kan de Nederlandse bouwsector zich aan de crisis ontworstelen? Aan Hilton zal het niet liggen.

Reageer op dit artikel