nieuws

CNV Vakmensen: ‘horeca ontduikt massaal de cao

Horeca

CNV Vakmensen haalt hard uit naar de horeca. Volgens de vakbond ontduiken veel horecaondernemers de cao. CNV spreekt van een zorgwekkende situatie en pleit voor extra aandacht voor het ontduiken van de cao.

CNV Vakmensen: ‘horeca ontduikt massaal de cao

Volgens bestuurder Heino Smedes van CNV Vakmensen krijgen steeds meer werknemers minder uitbetaald dan per cao is overeengekomen. ‘Het komt steeds vaker voor dat er zelfs onder de norm van het wettelijk minimumloon wordt betaald. Dat is natuurlijk van de ratten besnuffeld. En tegelijk misbruik maken van mensen omdat het crisis is’, aldus Smedes.

Volgens Smedes onderstrepen recente controles van de Inspectie SZW en de Belastingdienst in Amsterdamse hotels zijn beeld. Volgens Smedes had een kwart van de gecontroleerde hotels de zaak niet op orde.

De toename van de werkloosheid in de horeca mag volgens Smedes niet tot gevolgen hebben dat horecaondernemers de cao ‘massaal ontduiken’. CNV Vakmensen wil de komende tijd extra aandacht besteden aan het ontduiken van de cao. Tijdens bedrijfsbezoeken wordt geïnventariseerd waar de grootste problemen zijn.

Reageer op dit artikel