nieuws

Compensatie feestdagen in horeca slecht geregeld

Horeca

Ruim 70 procent van de horecamedewerkers geeft aan dat de compensatie voor werken tijdens een feestdag niet goed geregeld is. Dit blijkt uit een poll van FNV Horecabond.

Compensatie feestdagen in horeca slecht geregeld

Zowel leden als niet-leden uit de horeca, catering en recreatie konden stemmen. Hieruit bleek dat in de horecasector het grootste probleem zit, meldt FNV Horeca

In de catering geven met name niet-leden (50 procent) aan dat compensatie van feestdagen niet goed is geregeld. In de recreatie geeft de helft van de leden (52 procent) aan dat de compensatie niet goed wordt geregeld.

Een werknemer in de horeca, catering of recreatie ontvangt na het werken op een feestdag in eerste instantie een vergoeding in vrije tijd. Als het niet mogelijk is om de feestdagen te compenseren binnen een bepaalde periode, dan verschilt het per cao hoe de compensatie verder wordt geregeld.

FNV Horeca, FNV Catering en FNV Recreatie zijn onderdeel van FNV Horecabond. Zij behartigen de collectieve belangen van alle horeca-, catering- en recreatiemedewerkers op het gebied van werk en inkomen, arbeidsvoorwaarden, arbeidsomstandigheden en ontwikkelingen op de arbeidsmarkt.

Reageer op dit artikel