nieuws

Actiedreiging bij attractiepark Efteling

Horeca

Ongeveer tweehonderd oudgedienden van attractiepark de Efteling dreigen met actie als de directie hun zondagstoeslag schrapt. ‘Mensen zijn echt boos. Ze voelen zich niet gewaardeerd en niet gehoord. De actiebereidheid is groot’, aldus bestuurder Milen van Boldrik van FNV Horeca donderdag 6 juni naar aanleiding van een bijeenkomst met personeel.

Actiedreiging bij attractiepark Efteling

De directie van attractiepark de Efteling in Kaatsheuvel kan binnenkort een petitie verwachten met een ultimatum. Bezoekers zullen geen last hebben van eventuele acties, zo is woensdagavond 5 juni afgesproken.

Zondagstoeslag

Het conflict draait om de toeslag die werknemers die al vóór 2003 in dienst waren nog krijgen voor werk op zondag. Ze krijgen op zondag 150 procent uitbetaald. Het gaat per persoon om bedragen van €75 tot €300 per maand, aldus FNV Horeca.

De Efteling zegt dat de afschaffing van de zondagstoeslag al in 2003 is afgesproken.

Rechtszaak

De rechtbank in Breda heeft vorige maand op vragen van de Efteling en de ondernemingsraad al geoordeeld dat het personeel op grond van de cao geen recht meer heeft op de zondagstoeslag. De vraag of werknemers dat op individuele basis nog wel hebben, bleef in die zaak onbeantwoord.

Bron: ANP

Reageer op dit artikel