nieuws

Beelden eetpiraat online: hotel mogelijk voor rechter gesleept

Horeca

Hotel-restaurant De Sevenster in Delden wordt mogelijk voor de rechter gesleept voor het plaatsen van beelden op haar site van een vermeende eetpiraat. De Bond van Wetsovertreders die het opneemt voor gedetineerden, ex-gedetineerden en wetsovertreders vindt het onacceptabel dat beelden van notoire flessentrekkers online worden gezet.

Beelden eetpiraat online: hotel mogelijk voor rechter gesleept

In een brief aan Christian en Anne-Marie Rosendal van De Sevenster in Delden eist de Bond van Wetsovertreders dat de beelden van een vermeende eetpiraat van de site worden gehaald.

Voorzitter Pieter Vleeming van de Bond van Wetsovertreders vindt dat de privacy van de bewuste man wordt geschonden. Volgens Vleeming is het College bescherming personeelsgegevens duidelijk en is het niet toegestaan om mensen aan de schandpaal te nagelen.

Vleeming stelt dat steeds meer ondernemers voor eigen rechter spelen. ‘Het aan de schandpaal nagelen is zelfs een strafbaar feit. Vandaar dat we deze zaak desnoods willen aanwenden voor een proefproces. Een rechter moet nu maar eens oordelen wat wel en niet toegestaan is’, aldus Vleeming in De Telegraaf.

Begin deze week kreeg De Sevenster landelijke bekendheid nadat het beelden publiceerde van een man die afgelopen weekend twee dagen verbleef in het horecabedrijf en verdween zonder te betalen. De eet- en slaappiraat sloeg eerder in meerdere horecabedrijven in Nederland en Duitsland toe.

Christian Rosendal van De Sevenster is verbaasd over de eist van de Bond van Wetsovertreders en piekert er niet over om gehoord te geven aan het verzoek. ‘Ik heb een advocaat geraadpleegd. Die staat te popelen om de juridische degens te kruisen. Dit is toch de wereld op z’n kop? Wij worden opgelicht en vervolgens dreigen we zelf voor de rechter te belanden’, aldus Rosendal in De Telegraaf.

Reageer op dit artikel