nieuws

Efteling gaat niet in op ultimatum horecavakbond

Horeca

De Efteling is niet ingegaan op het ultimatum van vakbond FNV Horeca om afschaffing van de zondagstoeslag voor bijna 300 werknemers terug te draaien. De afschaffing is opgeschort tot de rechter heeft geoordeeld of individuele werknemers nog recht hebben op de toeslag, legde een woordvoerder van het attractiepark woensdag uit.

Efteling gaat niet in op ultimatum horecavakbond

De vakbond is blij dat de afschaffing is opgeschort maar zegt dat de actiedreiging niet is verdwenen. ‘De zondagstoeslag moet blijven’, aldus bestuurder Milen van Boldrik. Maandag is er een bijeenkomst voor de betrokken personeelsleden.

FNV Horeca heeft geen vertrouwen in de rechtszaak die de Efteling gaat voeren over de zondagstoeslag. Het bedrijf wil de zaak voeren met de werknemers en niet met de vakbond. De vakbond vreest dat de verkeerde vraag aan de rechter wordt voorgelegd.

De Efteling zegt het conflict onderling te willen oplossen met de werknemers. Als de rechter oordeelt dat ze recht op zondagstoeslag houden, dan legt het bedrijf zich daar bij neer, aldus de woordvoerder.

Bron: ANP

Reageer op dit artikel