nieuws

Horeca in nieuw Stadionpark in Rotterdam

Horeca

Horeca maakt deel uit van de omvangrijke plannen van de gemeente Rotterdam om de komende 7 jaar 90 miljoen euro te investeren in de ontwikkeling van het Stadionpark rondom de Kuip. Dat is woensdagmiddag bekend geworden.

Horeca in nieuw Stadionpark in Rotterdam

Het college van Rotterdam wil de komende 7 jaar 90 miljoen euro investeren in de ontwikkeling van het Stadionpark rondom de Kuip. Daarmee moet het gebied in die periode uitgroeien tot het sporthart van de stad en een internationaal vooraanstaand gebied voor breedtesport en topsport.

Dat maakte sportwethouder Antoinette Laan woensdag bekend tijdens een presentatie over de toekomst van Varkenoord en Park de Twee Heuvels. De ontwikkeling hangt nauw samen met de keuze voor nieuwbouw van stadion de Kuip, waarvoor het college met een bedrag van 165 miljoen euro garant wil staan. Dat betekent dat de gemeente daar de komende jaren een bedrag van 15 miljoen euro in investeert.

Het Stadionpark moet een ‘stevige impuls geven’ aan de lokale en regionale economie, stelt de wethouder. De injectie moet zorgen voor werkgelegenheid, stageplaatsen, maatschappelijke projecten, de bereikbaarheid van Zuid, het imago van de stad en de sportparticipatie. ‘In het Stadionpark versterken sport, onderwijs, (studenten)huisvesting, kantoorfuncties en horeca elkaar’, stelt de wethouder. Vooral het nieuwe stadion moet het gebied naar een hoger plan tillen.

Daarnaast komen er nieuwe, multifunctionele sportvelden voor voetbal, cricket, korfbal en hockey. Ook komt er een 8-baans atletiekbaan en een centrum voor indooratletiek (130 meter); zijn er mogelijkheden voor vechtsport en dans. Daarnaast moet er voor minimaal 36 miljoen worden geïnvesteerd in het aanpassen van de buitenruimte en de infrastructuur rondom het nieuwe stadion.

De ontwikkeling van het gebied wordt ook gezien als een van de motoren voor de kwaliteitssprong die het gemeentebestuur in Rotterdam-Zuid wil maken. ‘Bovendien heeft het Stadionpark grote betekenis bij het stimuleren van een actieve leefstijl’, vindt Laan. ‘Sporten is in de eerste plaats leuk, maar het is ook gezond en bevordert de leerprestaties.’

Hoeveel ruimte er voor horeca is en of er al concrete plannen zijn met horecagelegenheden, is nog niet bekend.

Bron: ANP

Reageer op dit artikel