nieuws

KHN neemt afscheid van sectorvoorzitters

Horeca

KHN neemt dinsdag op haar jaarvergadering formeel afscheid van de sectorvoorzitters. Voor hen in de plaats komen top domein adviseurs. Remco Glas (drankverstrekkende bedrijven), Frans Hazen (hotels) en Hajé de Jager (restaurants) zijn vanaf morgen officieel vrijgesteld van hun functie als sectorvoorzitter KHN.

KHN neemt afscheid van sectorvoorzitters

De namen van de nieuwe domeintopadviseurs worden morgen bekend gemaakt, zo zegt KHN-woordvoerder Joris Prinssen tegen MissetHoreca.nl. Ook over de inhoudelijke functieverschillen wordt morgen na afloop van de jaarvergadering van KHN meer bekendgemaakt.

Begin dit jaar ging KHN op zoek naar vier domein adviseurs. Voor drinken, overnachten, eten en ondersteunende horeca, of Horeca Bij zoals op de website van KHN staat vermeld. Het functieprofiel van een domeintopadviseur staat hier.
KHN verandert momenteel de structuur van haar vereniging. De organisatie probeert meer flexibel te worden. Zelf zegt KHN hierover: ‘Er is behoefte aan een flexibeler verenigingsstructuur die beter dan de huidige sectoren aansluit bij de grote diversiteit aan wensen en belangen in onze bedrijfstak.’

Los van de domeinen kunnen gelijkgestemde ondernemers – bijvoorbeeld Italiaanse restaurants of pannenkoekrestaurants – zich organiseren in een platform. Deze beheren en werven hun eigen budget. Leden moeten hiervoor extra betalen willen ze zich aansluiten bij een platform binnen KHN.

Bekijk hier een video waarin Hajé de Jager nader ingaat op de veranderingen binnen KHN.

Reageer op dit artikel