nieuws

KHN-voorzitter Toon Naber kandidaat voor SVH-bestuur

Horeca

Toon Naber, voorzitter van Koninklijke Horeca Nederland (KHN), is een van de kandidaten om zitting te nemen in het bestuur van SVH. Dat heeft KHN zojuist bekendgemaakt.

KHN-voorzitter Toon Naber kandidaat voor SVH-bestuur

Het naar voren schuiven van Naber als kandidaat bestuurslid betekent dat KHN een absoluut zwaargewicht wil inzetten om het wankelende SVH te besturen. SVH is in de problemen gekomen door de aankondiging dat KHN de financiële ondersteuning wil stopzetten.

Als gevolg van de jongste ontwikkelingen bij SVH zijn uit onvrede de vier bestuursleden van KHN afgetreden. Deze vertrokken bestuursleden moeten worden vervangen. Naast Toon Naber heeft KHN ook Esther Herber (lid Landelijk Bestuur KHN), Marinus Cordesius (Directeur afdeling Beleid van KHN) en Ferdinand van den Oever als kandidaten naar voren geschoven.

Op 27 juni wordt in de SVH-bestuursvergadering bekend of de kandidaten worden benoemd. De opgestapte KHN-leden uit het SVH-bestuur zijn Els van Baten, Gé Kleijweg, Wim Koemeester en Vera Klein Essink.

Inmiddels is John Meuffels aangesteld als interim-directeur. Meuffels heeft als opdracht meegekregen om te kijken welke onderdelen van SVH toekomst hebben en of ze ondergebracht kunnen worden bij andere partijen. Daarnaast moet Meuffels een sociaal plan opstellen voor de 43 medewerkers van SVH.

Reageer op dit artikel