nieuws

Vertegenwoordigers KHN uit bestuur SVH

Horeca

De vier leden van Koninklijke Horeca Nederland (KHN) die zitting hebben in het bestuur van SVH, stoppen met het uitvoeren van hun functie. ‘Zij doen dit uit onvrede met het besluit van de brancheorganisatie om zich per 2014 terug te trekken uit het SVH’, aldus SVH-voorzitter Ben Francooy.

Vertegenwoordigers KHN uit bestuur SVH

Donderdag 6 juni om 16.15 uur twitterde Ben Francooy: ‘KHN-leden in bestuur SVH stoppen ermee uit onvrede met besluit van KHN om uit de SVH te stappen. Jammer maar begrijpelijk, einde missie SVH.’

Geen steun

‘Namens KHN hebben zitting in het SVH-bestuur Els van Baten, Gé Kleijweg, Wim Koemeester en Vera Klein Essink’, aldus Francooy. ‘Je moet het zien als een protestactie richting hun eigen organisatie. Ze voelen zich niet meer gesteund door KHN en hebben daarom besloten ermee te stoppen.’

Francooy verwees voor een reactie van de KHN-bestuurders naar Els van Baten, HRM-directeur bij Bilderberg Hotels. Zij bevestigt haar vertrek en dat van haar collega’s, maar wilde maandag 10 juni verder niets kwijt.

De vier leden, in SVH vertegenwoordigt namens de werkgevers, hebben volgens Francooy aangegeven op zoek te gaan naar opvolgers en de bestuursvergadering van eind juni nog aan te zitten.

Toekomst SVH

Door het besluit gaat het bestuur bestaan uit nog ‘slechts’ vier leden. Dat zijn de werknemersvertegenwoordigers: twee namens FNV Horeca, één van CNV Vakmensen en één van De Unie.

‘Het maakt de kans op een doorstart niet gemakkelijker. Er zijn mensen die hebben gebeld en met ons in gesprek willen. Voorlopig houden we dat even af, omdat we een interim-directeur hebben aangesteld die gaat onderzoeken welke onderdelen van SVH nog toekomst hebben.’

Reageer op dit artikel