nieuws

ANWB: 3 miljoen vakanties in eigen land

Horeca

De komende maanden gaan bijna 11 miljoen Nederlanders een week of langer op vakantie. Dat zijn er 200.000 minder dan vorig jaar. Bijna 3 miljoen vakantievierders blijven in eigen land, aldus de ANWB. Van de buitenlandse vakanties blijft Frankrijk nog steeds het populairst.

ANWB: 3 miljoen vakanties in eigen land

In eigen land is de bungalow de populairste accommodatie, maar ook kamperen blijft onverminderd in trek. In het buitenland gaan de vakantievierders het liefst naar een hotel, maar er is wel een lichte daling.

Cruisevakanties

Kamperen in het buitenland neemt iets toe. Vooral de (sta)caravan is populairder. Voor cruisevakanties, met name rond de Middellandse Zee en in Noord-Europese gebieden, is steeds meer belangstelling.

Frankrijk

Frankrijk blijft de populairste buitenlandse bestemming, maar betaalbare en zonzekere vakanties in Turkije, Griekenland en Spanje zijn eveneens in trek. Volgens de ANWB komt dat laatste vooral door het slechte voorjaar hier.

Buiten Europa

Er gaan minder mensen op vakantie buiten Europa. De Verenigde Staten blijven de populairste bestemming, hoewel er wel minder mensen naartoe gaan. In trek blijven ook reizen naar Indonesië, Canada, Nederlandse Antillen en Thailand.

Bron: ANP

Reageer op dit artikel