nieuws

Holland Heineken House ook in Sotsji en Rio

Horeca

Nederlandse fans en sporters kunnen ook bij de komende twee Olympische Spelen feesten in het Holland Heineken House. Bij de Winterspelen in Sotsji komende winter en bij de Zomerspelen in Rio de Janeiro in 2016 wordt een feestzaal ingericht. Dat hebben sponsor Heineken en de sportkoepel NOC*NSF woensdag 24 juli bekendgemaakt.

Holland Heineken House ook in Sotsji en Rio

Het Holland Heineken House (HHH) is onder meer de plek waar de Nederlandse medaillewinnaars worden gehuldigd. In het Russische Sotsji gebeurt dat in een omgebouwd evenementencentrum aan de rand van het olympische park. Naar een locatie in Rio de Janeiro (Brazilië) wordt nog gezocht.

Heineken neemt de kosten voor het Nederlandse huis voor zijn rekening. Het is niet bekend hoeveel geld daarmee gemoeid is. De brouwer doet daar geen uitspraken over.

Lange tijd onzekerheid

Het was lange tijd onzeker of in Sotsji wel een HHH zou komen. De gesprekken met de Russische organisatoren verliepen lange tijd moeizaam.

‘Veel draait om geld. Heineken en NOC*NSF hebben geen zin om een idioot hoge prijs te betalen’, zei Gerard Dielessen, algemeen directeur van NOC*NSF in maart nog. ‘Maar het hoort ook een beetje bij het spel. Inmiddels is er al wat beweging wat de prijzen betreft.’

Voor NOC*NSF en Heineken is het qua regelgeving een voordeel dat het HHH op het Olympische park komt. Buiten het park gelden straks bij de Spelen, die volgend jaar duren van 7 tot en met 23 februari, andere wetten en regels.

Barcelona en Londen

Het eerste HHH werd opgebouwd tijdens de Spelen van 1992 in Barcelona. De bedoeling was om een plek te creëren waar sporters hun families konden ontmoeten. Het concept is de jaren daarna steeds verder uitgebouwd, met Londen als grootste uitschieter.

Het immense Alexandra Palace was vorig jaar bij de Zomerspelen bijna elke avond met 6000 bezoekers uitverkocht. Het totaal aantal bezoekers kwam boven de 100.000 uit.

Moshik Roth

Moshik Roth kookte in Londen in de Olympic Club. De aanwezigheid van de tweesterrenchef was het resultaat van een samenwerking met Heineken en Albron. Roth serveerde er ruim 1500 couverts.

Alle partijen lieten al weten dat ze de intentie hebben om de samenwerking te verlengen. Niet eerder kookte een sterrenchef in het populaire atletendorp.

Bron: ANP

Reageer op dit artikel