nieuws

Horecastagiairs doelwit van rovers

Horeca

Roofovervallers op Curaçao lijken het de laatste tijd te hebben gemunt op Nederlandse stagiairs. Met name hbo- en mbo-studenten die een toeristische opleiding volgen zijn in toenemende mate het doelwit van roofovervallers.

Horecastagiairs doelwit van rovers

De overvallers slaan vooral toe in uitgaansgelegenheden en studentenhuizen en zijn daarbij op zoek naar geld, bankpasjes, laptops, sieraden en fotocamera’s, meldt De Telegraaf.

Sinds mei zouden minstens 25 stagiairs zijn overvallen. Stagebureau Wereldstage, di e nagenoeg alle stages op Curaçao regelt noemt de situatie zorgwekkend. ‘Veel stagiairs komen hier onbevangen naartoe en realiseren zich niet dat arm en rijk hier naast elkaar wonen. Ze romantiseren het eiland met witte stranden, blauwe zee en palmbomen’, aldus Maarten de Jong van Wereldstage in De Telegraaf.

Reageer op dit artikel