nieuws

MasterCard adverteert via captcha op internet

Horeca

MasterCard en Unilever gaan adverteren via captcha, een tool die vaak wordt gebruikt om reacties op website te controleren. De creditcardmaatschappij en de voedingsproduct doen dit op zo’n zesduizend sites.

MasterCard adverteert via captcha op internet

Een captcha is een reactietest die in de gegevensverwerking wordt gebruikt om te bepalen of er al dan niet sprake is van een menselijke gebruiker. Captcha staat voor “completely automated public Turingtest to tell computers and humans apart”.

Adverteren via captcha betekent dat de adverteerders woorden kunnen doorgeven die gebruikers moeten overtikken. Zo geven de gebruikers aan dat ze geen spambot zijn.

Volgens Emerce.nl zet Unilever de merken Dove, Sure en Vaseline in. MasterCard adverteert met zijn campagne MasterCard Anywhere. Volgens een expert levert deze manier van adverteren veel aandacht op omdat gebruikers gemiddeld zeven seconden nodig hebben om een boodschap over te tikken en dus volledige aandacht aan een merk kunnen wijden.

Reageer op dit artikel