nieuws

Russen meest irritante vakantiegangers

Horeca

Europese vakantiegangers ergeren zich het meest aan Russische toeristen. Dat blijkt uit onderzoek van de vakantiebeoordelingssite Zoover onder ruim 12.000 vakantiegangers uit twintig Europese landen. 5 procent geeft aan zich wel eens te ergeren aan Nederlanders op vakantie.

Russen meest irritante vakantiegangers

Zeker 42 procent van de ondervraagde Europeanen geeft aan zich van alle Europese nationaliteiten het meest te storen aan de Rus op vakantie.

Voordringen bij het buffet

Op Zoover komen klachten over Russische vakantiegangers geregeld terug in de beoordelingen. Veelgebruikte termen zijn: luidruchtig, onbeschoft, ongemanierd en asociaal. Als grootste ergernis wordt genoemd voordringen bij het buffet.

De meeste kans om Russen tegen te komen, is in all-inclusive resorts in Turkije en Egypte. Ook de Spaanse costa’s zijn populair als vakantiebestemming.

Duitsers en Engelsen

Na de Russen zijn Europese vakantiegangers het minst gecharmeerd van Duitse (17 procent) en Engelse (13 procent) toeristen.

Engelsen worden vaak negatief genoemd in vakantiebeoordelingen over het Spaanse Mallorca en de Costa del Sol. ‘Vervelende Duitsers tref je vooral aan in het Turkse Side en op Mallorca’, aldus Zoover.

Nederlanders

Europeanen hebben over het algemeen weinig last van Nederlanders. Slechts 5 procent geeft aan zich wel eens te ergeren aan Hollanders op vakantie.

Nederlanders zelf ergeren zich net iets vaker aan andere Nederlanders (13 procent). ‘We komen elkaar in vrijwel alle vakantielanden tegen. Vooral in Turkije en aan de Costa Brava ergeren we ons aan de medelander. Ergernissen hebben vaak betrekking op luidruchtig en aanwezig gedrag.’

De minste stemmen voor irritant gedrag gaan naar Oostenrijkers (0 procent), Belgen (1 procent), Scandinaviërs en Grieken (beiden 2 procent).

Bron: ANP

Reageer op dit artikel