nieuws

Examens SVH fors duurder door invoering btw

Horeca

De prijzen van alle examens van SVH zijn fors verhoogd. Reden hiervoor is dat volgens de wet op de omzetbelasting SVH sinds kort verplicht is haar examens te belasten met 21 procent omzetbelasting.

Examens SVH fors duurder door invoering btw

Dat meldt Koninklijke Horeca Nederland (KHN) op haar site. De nieuwe belastingregel geldt voor examens waarvan het daaraan voorafgaande onderwijs  belast is met btw. Dan moet 21 procent btw worden berekend. Wanneer het voorafgaande onderwijs niet is belast met btw, hoeft SVH op haar examen ook geen btw door te berekenen.

Voor ondernemers en opleiders verandert er weinig, stelt KHN. De btw die SVH berekent over haar examens kunnen zij aftrekken als voorbelasting; de btw die berekend is over het examen kunnen zij aftrekken van de btw die over de omzet aan de belastingdienst betaald dient te worden.

Voor particulieren betekent dit dat zij in de toekomst wel verplicht zijn 21 procent btw over het examen te betalen. KHN raadt daarom werknemers aan om zich via de werkgever aan te melden voor een examen.

Reageer op dit artikel