Jonge horecamedewerker werkt te laat door

Jonge horecamedewerker werkt te laat door

De horeca gaat volgens onderzoek in opdracht van Inspectie SZW nogal eens in de fout als het gaat om de behandeling van jonge medewerkers. Met name de werktijden worden niet overal goed nageleefd.

De Inspectie SZW liet de Nederlandse Voedsel- en Warenautoriteit vorig jaar onderzoek doen bij 194 horecabedrijven en stelde bij 44 procent daarvan overtredingen vast. De onderzoekers keken vooral naar de behandeling van de medewerkers tot achttien jaar.

Boetes zijn onder meer aangezegd voor het na 23.00 uur of meer dan 9 uur laten werken door 16- en 17-jarigen, voor 15- jarigen die na 21.00 uur nog aan de slag waren en voor 14-jarigen die tot ver na 19.00 uur doorwerkten.

Bijna 120.000 jongeren klussen voor een zakcentje bij als kelner, serveerster en barmedewerker. Lees hier hoe onze blogger George Hahn daarover denkt.

Bron: ANP