Nederland moet investeren in Franse toerist

Nederland moet investeren in Franse toerist

Nederland zou juist nu veel meer moeten investeren in het binnenhalen van Franse toeristen. De interesse voor thema's als duurzame stadsplanning en milieu- en watermanagement maar vooral ook de faciliteiten voor fietsers is erg groot.

Dat meent Onno Ottevanger, die in Frankrijk werkt als consultant in de toeristische branche, onder meer voor Landal GreenParks.

Taalbarrière

Hij vindt dat er vooral te weinig informatie via internet of in brochures in de Franse taal beschikbaar is. ‘Dat is voor veel Fransen een obstakel, omdat ze toch vooral alleen hun eigen taal spreken, al wordt het Engels wel beter’, zegt Ottevanger.

Volgens hem heeft Frankrijk weinig prioriteit bij toeristische bedrijven in Nederland. ‘Dat heeft naar mijn idee onder meer te maken met feit dat Nederlanders gemakkelijker Duits spreken en schrijven dan Frans.’

Studiereizen

Maar dat betekent dan wel dat we kansen laten liggen, aldus Ottevanger, die stelt dat jonge Fransen en Fransen met kinderen in toenemende mate het buitenland opzoeken.

Vooral op televisie wordt Nederland vaak aangehaald als het gaat om duurzame stadsplanning en milieu- en watermanagement. Zo worden er allerlei studiereizen georganiseerd naar Almere (duurzame stadsplanning) en Zeeland (Deltawerken).

Zeeland

Directeur Roger Strijland van het Nederlands Bureau voor Toerisme en Congressen (NBTC) in Parijs bevestigt de toenemende media-aandacht in Frankrijk voor Nederland. Dat komt volgens hem juist door de marketingactiviteiten van het NBTC.

Vooral Zeeland plukt daar de vruchten van, omdat deze provincie volgens hem veel potentie heeft voor Franse weekend- en midweekgasten.

Kuststreek

Strijland: ‘Fransen staan steeds meer open voor verblijf buiten hun eigen land en zijn op zoek naar nieuwe bestemmingen en onbekende plekjes.’

‘Zeeland heeft wat dat betreft het voordeel dat het dicht bij Noord-Frankrijk ligt. Bovendien zijn Fransen in de regel grote liefhebbers van kuststreken. De kust staat synoniem voor gezond leven, wijde natuur en verse producten uit de zee.’

Bron: ANP