nieuws

Nieuwe topman voor Groupon

Horeca

Internetbedrijf Groupon heeft een nieuwe bestuursvoorzitter. De onderneming heeft medeoprichter Eric Lefkofsky aangesteld als hoogste baas. Lefkofsky volgt Andrew Mason op, die in februari werd afgezet door Lefkofsky en Ted Leonsis.

Nieuwe topman voor Groupon

Miljardair Lefkofsky is ook de grootste aandeelhouder van Groupon, met een belang van zo’n 17 procent. Zijn aanstelling is donderdag 8 augustus bekendgemaakt.

Beursgang

Lefkofsky veroorzaakte een flinke rel in 2011, toen hij net nadat Groupon de documenten voor zijn beursgang inleverde, aangaf te verwachten dat het bedrijf ‘enorm winstgevend’ zou worden. De onderneming was destijds genoodzaakt zijn prospectus aan te passen met een melding deze opmerking te negeren.

De nieuwe bestuursvoorzitter volgt Andrew Mason op, die in februari werd afgezet door Lefkofsky en Ted Leonsis. Zij namen na het vertrek van de topman zijn baan als duo over.

Omzet

Een dag eerder meldde Groupon in het tweede kwartaal te hebben verhoogd tot 608,7 miljoen dollar (€456 miljoen), 7 procent meer in vergelijking met een jaar eerder.

Dat was te danken aan een groei van 45 procent in Noord-Amerika. In andere delen van de wereld daalde de omzet. De omzet viel iets hoger uit dan gemiddeld was verwacht.

Bron: ANP

Reageer op dit artikel