nieuws

Poll: 23% vaker te maken met gast die niet betaalt

Horeca

Ook ik heb vaker te maken met gasten die niet betalen’, zo luidde de stelling die de afgelopen periode draaide op de homepage van de website van Misset Horeca. Voor 77 procent van de ondernemers is dit niet het geval, 23 procent antwoordde daarentegen bevestigend.

Poll: 23% vaker te maken met gast die niet betaalt

Heeft u ook vaker te maken met gasten die niet betalen? Het was de vraag die we online stelden naar aanleiding van een onderzoek in België.

Daar bleek in 2012 een toenemend aantal horecaklanten op te stappen zonder te betalen: 629 gevallen, een toename van 15 procent ten opzichte van een jaar eerder.

Meerderheid kiest voor nee

Om een idee te krijgen van de situatie in Nederland, legden we deze stelling via de homepage van de website van Misset Horeca voor aan onze bezoekers.

Van het aantal ondernemers dat een stem uitbracht, koos een overgrote meerderheid voor het antwoord nee: 77 procent.

Antwoord bevestigend

Het resterende percentage stemmers beantwoordde de vraag bevestigend. Dat betekent dat 23 procent van de ondernemers wel een toename signaleert van het aantal gasten dat de zaak verlaat zonder te betalen.

In totaal werden 109 stemmen uitgebracht: 84 keer nee en 25 maal ja.

Alcohol

Op de homepage draait een nieuwe stelling. We willen graag weten hoe u omgaat met gasten die (te) veel alcohol hebben gedronken: ‘Ik blijf schenken aan aangeschoten gasten’.

Uw stem uitbrengen, kan hier.

Reageer op dit artikel