nieuws

Horecazaken geschokt over afluisterpraktijken

Horeca

De Hilversumse horecabedrijven Hotel Lapershoek en Doppio wisten niets van het feit dat er in hun bedrijven afluisterapparatuur was verstopt om Willem Holleeder af te luisteren. Ze zeggen geschokt te zijn over de bevindingen.

Horecazaken geschokt over afluisterpraktijken

Dat meldt de regionale krant De Gooi- en Eemlander op haar site. In Hotel Lapershoek en Doppio zijn volgens de krant diverse vermeende topcriminelen zoals Danny K, Dick V en Willem Holleeder afgeluisterd.

Woordvoerder Wim de Bruin van het landelijk parket laat weten dat het hotel en de lunchroom niet permanent zijn afgeluisterd. ‘Je weet niet van tevoren waar de verdachten gaan zitten. Het is onzin om álle tafeltjes af te luisteren. We hebben niet aan de inventaris van deze zaken gezeten’, aldus De Bruin in de regionale krant.

Hoe er afgeluisterd is, wil De Bruin niet zeggen. De Bruin reageert desgevraagd op vragen naar aanleiding van een reportage van Nieuwsuur. Daarin werd gemeld dat er afluisterapparatuur was verstopt in de horecabedrijven. De eigenaren van de horecagelegenheden zeggen van niets weten en melden geschokt te zijn door de bevindingen.

Reageer op dit artikel